Túrós-barackos gombóc

Túrós-barackos gombóc

Hozzávalók

a tésztához:

25 dkg túró

12 dkg teljes kiőrlésű liszt

5 dkg liszt

1 csipet só

10 dkg vaj

1 tojás

1 biocitrom reszelt héja

a nyújtáshoz:

liszt

továbbá:

sárga- vagy őszibarack kimagozva, felezve

1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

őrölt fahéj

a forgatáshoz:

vaj

teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

a tálaláshoz:

1:4 négyszeres erősségű édesítőszer porrá őrölve

 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 30 percre hűtőbe tesszük, majd barack vastagságú rudat sodrunk belőle. 1,5 cm-es darabokra vágjuk, a tenyerünkben mindegyiket ellapítjuk. A közepükre 1/2-1/2 barackot helyezünk, édesítőszerrel, fahéjjal megszórjuk, és gombóccá formázzuk. Mélyebb lábasban enyhén sós vizet forralunk, majd a hőt mérsékeljük, és a gombócokat kifőzzük. Közben kevés vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, és beleforgatjuk a kifőtt, leszűrt gombócokat. Édesítőszerrel megszórva tálaljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(4)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.