Túrós charlotte

Túrós charlotte

Túrós charlotte

Hozzávalók 21 cm átmérőjű, 10 cm mély félgömbformához
1 barnarizs-lisztből készült piskótatekercs
20 dkg cukormentes eperlekvár
a töltelékhez:
25 dkg eper
1 dkt 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 biocitrom reszelt héja
1 evőkanál vaníliakivonat
25 dkg átpasszírozott Mizo laktózmentes túró
2 dl Mizo laktózmentes tejföl
3 zselatinlap
a díszítéshez:
citromfű vagy mentalevél (elhagyható)

A piskótatekercset vékonyan megkenjük a lekvárral, feltekerjük, majd 24 darabra vágjuk, amiből 5 darabot félreteszünk. A félgömbformát folpakkal kibéleljük, és – egymáshoz minél szorosabban rakosgatva – kirakjuk 19 darab csigával.
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, átpasszírozzuk, és az édesítőszerrel felmelegítjük. Ne forrjon, csak füstöljön. Belekeverjük a vaníliát és a citromhéjat. A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, az eperpüréhez adjuk, és addig keverjük, míg teljesen fel nem olvad. A túrót elkeverjük a tejföllel és a zselatinos eperpürével, majd a piskótával kibélelt formába töltjük. Befedjük a félretett 5 darab piskótatekerccsel, fóliával letakarjuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a folpakot eltávolítjuk, és a desszertet tányérra borítva citromfűvel díszítve tálaljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

Bookmark(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.