Túrós krémes

Túrós krémes

Túrós krémes

Hozzávalók
30 dkg liszt
10 dkg cukor
5 dkg vaj
2 tojás
1,5 dkg szalalkáli

a krémhez:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
50 dkg túró
15 dkg mascarpone
1 citrom leve és reszelt héja

a tetejére:
porcukor (elhagyható)

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 részre osztjuk, és a tepsi vajjal megkent hátulján 32 x 25 cm-es téglalappá nyújtjuk. Előmelegített sütőben, 170 fokon 10-12 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve egy nagyobb késsel alányúlunk, és nyújtódeszkára tesszük. Gyorsan kell a tésztával dolgozni, mert amikor kihűl, könnyen törik. A tészta másik felével ugyanígy járunk el.
Közben elkészítjük a krémet. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a túróval, végül a mascarponéval, a citrom levével és héjával. A kihűlt lapok közé töltjük, másnapig hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt a tészta megpuhul, és szépen fel lehet szeletelni. A tetejére porcukrot szórhatunk.

http://gesztenyeblog.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.