Túrós-krémsajtos zebratorta 

Dióhabos kocka

Túrós-krémsajtos zebratorta 

Hozzávalók 26 cm-es tortához

10 dkg vaj

10 dkg cukor

5 tojás

1 csomag vaníliaízű pudingpor (4 dkg)

1 csomag tejszínízű pudingpor (4 dkg)

50 dkg túró

50 dkg krémsajt

3 dl natúr joghurt

1 dl tej

3 dkg cukrozatlan kakaópor

a tálaláshoz:

porcukor

 

A vajat és a cukrot kézi mixerrel kihabosítjuk, majd tovább habosítva egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Beledolgozzuk a kétféle pudingport, a túrót, a krémsajtot, végül fakanálra váltva elkeverjük a joghurttal és a tejjel. Megfelezzük, az egyikbe beleforgatjuk az átszitált kakaót. A sütőpapírral bélelt forma közepére 3 evőkanál világos, majd 3 evőkanál sötét masszát kanalazunk. A műveletet addig folytatjuk, amíg az összes tészta el nem fogy. Előmelegített, 180 fokos sütőben bő 1 óra alatt készre sütjük – ha a teteje túlzottan pirulna, alufóliával letakarjuk. Vigyázzunk, ne süssük túl, akkor jó, ha a közepe még remegős! Miután kihűlt, szeletekre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.