Túrós-mákos gofri

Túrós-mákos gofri

Hozzávalók
25 dkg Mizo laktózmentes túró
5 dkg barnarizs-liszt
1/2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
2 tojás
1/2 dl víz
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 biocitrom reszelt héja
2 dkg szemes mák
a sütéshez:
Mizo laktózmentes vaj

A hozzávalókat összeturmixoljuk. A gofrisütőt vajjal vékonyan megkenjük, és a tésztából a gofrisütő nagyságától függően 3-5 gofrit sütünk. Kicsivel tovább hagyjuk a sütőben, mint a hagyományos tésztát, mert a túró miatt jóval szaftosabb, puhább állagú palacsintákat kapunk. Magában vagy tetszőleges feltéttel tálaljuk.

Tipp: az egész adag 56g lassú szénhidrátot tartalmaz. Jóval lassabban, hosszabb idő alatt sül meg, mint a hagyományos gofri, ezért pár percig a gofrisütőt ne nyissuk ki.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

 

Nem kommentelhető bejegyzés.