Túrós-mákos tekercs cukor- és gluténmentesen

Túrós-mákos tekercs cukor- és gluténmentesen

Hozzávalók
a tésztához:
5 tojás
25 dkg Mizo laktózmentes túró
1 csomag sütőpor (12 g)
1/2 biocitrom reszelt héja
7 g 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
a kenéshez:
olaj
a töltelékhez:
20 dkg finomra darált mák
1 biocitrom reszelt héja
3,8 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1,5 dl víz
a díszítéshez:
mák

A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját kikeverjük az édesítőszerrel, az áttört túróval, a sütőporral és a finomra reszelt citromhéjjal. Óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot, és 38×26 cm-es, olajjal vékonyan megkent sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 160 fokon 25 perc alatt készre sütjük, kihűtjük.
A töltelék hozzávalóit sűrűre főzzük, kenőkéssel a tésztára kenjük. Óvatosan, de minél szorosabban feltekerjük úgy, hogy a sütőpapír segítségével szép kerekre formázzuk, majd 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Mákkal megszórva tálaljuk.

Tipp: az egész sütemény 50 g lassú szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(19)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.