Túrós-narancsos sütemény

Túrós-narancsos sütemény

Hozzávalók 38×25 cm-es tepsihez
4 tojás
2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
4 evőkanál víz
4 evőkanál olaj
5 evőkanál barnarizs-liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor (12 g)
a túrós réteghez:
1 kg Mizo laktózmentes túró
5,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 biocitrom reszelt héja
1 evőkanál vaníliakivonat
2,5 dkg zselatinpor
1 dl víz
2–4 evőkanál Mizo laktózmentes tejföl
a narancsos réteghez:
4 dl frissen facsart (vér)narancslé
1 dkg zselatinpor
1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

Robotgéppel kb. 5 perc alatt habosra keverjük a tojást az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat. Kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk a kakaós, sütőporos barnarizs-lisztet. A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 10-12 perc alatt megsütjük (tűpróba!), majd hűlni hagyjuk.
A túrót kikeverjük az édesítőszerrel, a vaníliával és a reszelt citromhéjjal. A zselatinra öntjük a vizet, pár percig állni hagyjuk, majd takaréklángon kevergetve feloldjuk. 2 evőkanál túrót hozzákeverünk, majd az egészhez öntjük, és gyors mozdulatokkal elvegyítjük benne. A túrókrémet a tejföllel lazítjuk, a tésztára simítjuk, és a süteményt hűtőbe tesszük.
A narancslé felét elkeverjük a zselatinnal, kis lángon felmelegítjük, hogy a zselatin teljesen feloldódjon, majd hozzáöntjük a maradék narancslevet is. Alaposan elvegyítjük, 1-2 percig kevergetjük, hogy kicsit kihűljön, majd óvatosan a sütemény tetejére öntjük. Pár órára hűtőbe tesszük, végül felszeletelve tálaljuk.

Tipp: az egész sütemény 80 g, 18 szeletre vágva szeletenként 4 g szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.