Túrós piskóta

Túrós piskóta

Túrós piskóta

Hozzávalók 20 x 25 cm-es tepsihez
8 dkg barnarizs-liszt
2 dkg kukoricakeményítő
4 tojás
2 evőkanál eritrit
3 dkg puha vaj
a krémhez:
25 dkg túró
12 dkg vaj
3 evőkanál eritrit
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom frissen facsart leve
1 kávéskanál vaníliakivonat
a díszítéshez:
csokoládédísz (elhagyható)

A tojásfehérjét az eritrittel kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a vajjal alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a hab 1/3-át és a lisztkeveréket. Összedolgozzuk, végül beleforgatjuk a maradék tojáshabot is. A sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A krém hozzávalóit alaposan kikeverjük. A piskótát 2 lapba vágjuk, megtöltjük krémmel, a tetejét krémrózsákkal és csokoládéval díszíthetjük.

http://dobosbea.blogspot.com

http://www.kenyersutes.hu/

Könyvjelzőkhöz(14)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.