Túrós smarni

Túrós smarni

Hozzávalók
4 tojás
1 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
2 dl Mizo laktózmentes tejszín
1 dl víz
25 dkg Mizo laktózmentes túró
20 dkg barnarizs-liszt
a sütéshez:
5 dkg Mizo laktózmentes vaj
a tálaláshoz:
porrá őrölt édesítőszer
cukormentes lekvár

A tojást habosra keverjük az édesítőszerrel, hozzáadjuk a tejszínt, a vizet, a túrót, majd a barnarizs-lisztet. Csomómentesre keverjük.
Mélyebb serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és ráöntjük a masszát. Közepes lángon hagyjuk pár percig pirulni, majd 10-15 percig sütjük, közben időnként megkeverjük. Figyeljünk rá, hogy az alja csak piruljon, ne égjen meg! Ha elkészült, édesítőszerrel megszórva, lekvárral tálaljuk.

Tipp: az egész desszertben 150 g lassú szénhidrát van.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.