Túrósbatyu-muffin

Túrósbatyu-muffin

Hozzávalók 20 db-hoz
a tésztához:
80 ml Mizo laktózmentes tej
5 dkg cukor
2,5 dkg friss élesztő
50 dkg liszt
1 csipet só
2 tojás
12,5 dkg Mizo laktózmentes vaj
25 dkg Mizo laktózmentes túró
a töltelékhez:
2 tojás
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
50 dkg Mizo laktózmentes túró
a kenéshez:
1 tojás
a tetejére:
porcukor

A langyos tejben feloldunk 1 teáskanál cukrot, belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálas mixer edényébe szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, az enyhén felvert tojást, a maradék cukrot, az olvasztott vajat, az áttört túrót és az élesztős tejet, majd a dagasztókarral egynemű tésztává dagasztjuk. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját alaposan elkeverjük először a cukorral, majd a citromhéjjal és a túróval, végül beleforgatjuk a fehérjehabot.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 50 x 40 cm-es téglalappá nyújtjuk, 10 x 10 cm-es kockákra vágjuk. Mindegyik közepére 1 csapott evőkanálnyi tölteléket teszünk, majd a tésztalap szemben lévő sarkait a töltelékre hajtjuk, így kialakítjuk a batyuformát. A tésztacsomagokat a muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe helyezzük, és kb. 20 percig pihentetjük. A tetejüket enyhén felvert tojással lekenjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni, porcukorral meghintve kínáljuk.

http://hankka.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

 

A cikk címkéi:
· · · · · ·

Nem kommentelhető bejegyzés.