Túrótorta

Túrótorta

Hozzávalók 18 cm-es kapcsos tortaformához
15 dkg cukormentes, teljes kiőrlésű keksz
6 dkg Mizo laktózmentes vaj
a krémhez:
50 dkg Mizo laktózmentes túró
1 nagy pohár Mizo laktózmentes tejföl (330 g)
3 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 biocitrom reszelt héja
1 evőkanál vaníliakivonat
3 dkg zselatinpor
5 evőkanál víz
a tetejére:
10 dkg málnapüré
2 zselatinlap
1 dl víz
a díszítéshez:
mandulalap

A kekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal. A sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk.
A túrót, a tejfölt, az édesítőszert, a citromhéjat és a vaníliát robotgéppel egynemű krémmé keverjük. A zselatint a vízzel kis lángon összemelegítjük – akkor jó, ha már vízszerűen olvadós. Ha szükséges, 1-2 evőkanál vizet adhatunk még hozzá. A robotgépet bekapcsoljuk, közepes fokozatra állítva a túrós krémet tovább keverjük, közben lassan adagolva beledolgozzuk a zselatint is. A kekszes rétegre öntjük, elsimítjuk a tetejét, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A zselatint a vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és a málnapürével összemelegítjük. Pár percig hűlni hagyjuk, majd a tortára öntjük. Néhány órára hűtőbe tesszük, végül a tortaformát eltávolítjuk, és a torta szélét mandulalappal díszítve tálaljuk.

Tipp: a tortában a keksz és a málna szénhidráttartalmát kell számolni.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.