Túróval töltött burgonya

Túróval töltött burgonya

Túróval töltött burgonya 

Hozzávalók

bő 1 kg burgonya

50 dkg Mizo laktózmentes túró

2 dl Mizo laktózmentes tejföl

frissen őrölt fekete bors

1 nagyobb vöröshagyma

aprított petrezselyemzöld

aprított bazsalikom

kb. 20 dkg Mizo laktózmentes trappista sajt

 

A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. „Lapjában” kettévágjuk, a belsejét kiskanállal kikaparjuk úgy, hogy kb. 1/2 cm-es fala maradjon. A kivájt részt villával áttörjük, összekeverjük a túróval, a tejföllel, a megpucolt, apró kockákra vágott vöröshagymával. Ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel és bazsalikommal. Púpozottan a kivájt burgonyacsónakokba töltjük, a tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Önmagában vagy szaftos húsok köreteként fogyasztjuk.

https://hankka.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

Bookmark(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.