Tüzes csicseriborsó-leves

Tüzes csicseriborsó-leves

Hozzávalók 6 személyre
2 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csilipaprika
1 daraboltparadicsom-konzerv (40 dkg)
1 csicseriborsó-konzerv (80 dkg)

frissen őrölt bors
1,5 l húsleves-alaplé
10 dkg csipetke
a tálaláshoz:
aprított mentalevél

A vörös- és fokhagymát megtisztítjuk, előbbit apróra kockázzuk. A csilit is felaprítjuk. A csicseriborsót leszűrjük.
A gép táljába öntjük az olajat, kiválasztjuk és elindítjuk a leves programot, a főzési idő az alapértelmezett 1 óra. Az olajra tesszük a vöröshagymát, a csilit és a zúzott fokhagymát, megpirítjuk. Hozzáadjuk a csicseriborsót, felöntjük a paradicsommal és az alaplével. Fűszerezzük sóval, borssal, és lassan rotyogtatjuk. A főzési idő felénél beletesszük a tésztát is, ha szükséges, utánízesítjük, és készre főzzük.
Aprított mentalevéllel meghintve tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

A Russell Hobbs Cook&Home Multi Cooker készülékről további infóért katt IDE.

A cikk címkéi:
· · ·
A cikk kategóriái:
csicseriborsó · előétel · hankka · leves · Russell Hobbs · vegetáriánus

Nem kommentelhető bejegyzés.