Uborkás-paradicsomos cukkiniköret

Uborkás-paradicsomos cukkiniköret

Hozzávalók 2-3 személyre

1 salátacukkini

4 kisebb uborka

1 kisebb vöröshagyma

20 dkg paradicsom

2 gerezd fokhagyma

4–5 oregánóág

8–10 bazsalikomlevél

frissen őrölt fekete bors

morzsolt csilipaprika

a tetejére:

4 dkg tejföl

6 dkg barnarizs-dara

frissen őrölt fekete bors

továbbá:

12,5 dkg felkockázott mozzarella

(kókusz)zsír vagy olaj

A rizsdarát a fűszerekkel és a tejföllel alaposan elkeverjük, félretesszük. A cukkinit megmossuk, a megpucolt uborkát kimagozzuk, majd mindet négyfelé vágjuk, és tovább daraboljuk. A tisztított vörös- és fokhagymát felaprítjuk. A paradicsomot kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Nagyobb serpenyőben, felhevített zsiradékon a cukkinit és az uborkát erős lángon, kevergetve világosbarnára pirítjuk. Közben borsozzuk, és amikor készen van, sózzuk. Tálra szedjük, az oregánó lecsipkedett leveleit beleforgatjuk, majd félretesszük. A serpenyőbe újra zsiradékot kanalazunk, üvegesre pirítjuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd 1 perc múlva a paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, csilivel ízesítjük, és kis lángon, néhány perc alatt elfőzzük a keletkezett lé nagy részét. A csíkokra szelt bazsalikommal összekeverjük. Sütőtálba szedjük felváltva a cukkinis és a paradicsomos keveréket, közészórjuk a mozzarella 2/3 részét. Rámorzsoljuk a tejfölös rizsdarát, és rászórjuk a maradék sajtot. 180 fokos, légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt megpirítjuk. Melegen, köretként kínáljuk.

https://katakonyha.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.