Uborkás reteksaláta csírával

Uborkás reteksaláta csírával

Hozzávalók
a csipszhez:
2 tortillalap
3–4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
1/2 teáskanál füstölt pirospaprika
a salátához:
2–3 szem hónapos retek
1/2 uborka
1/2 kisebb lila hagyma
1/2 citrom kifacsart leve
1 teáskanál méz

frissen őrölt bors
a tálaláshoz:
natúr krémsajt
csíra

A tortillát kisebb háromszögekre daraboljuk. A sót és a paprikát az olajhoz adjuk. A háromszögeket egyenként, ecset segítségével megkenjük a fűszeres olajjal, és sütőpapíros tepsiben, hőlégkeveréses, 120 fokos sütőben 25 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük. Amíg hűl, elkészítjük a salátát. A retket és az uborkát gyufaszál vékonyra, a hagymát apró kockákra vágjuk. A citromléhez keverjük a mézet, sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk vele a zöldségeket. Tálalásnál kevés krémsajtot nyomunk a csipszre, salátát és csírát halmozunk rá, majd azonnal fogyasztjuk.

www.szotyimuvek.blog.hu

A Biohálóról további infóért katt ide.

 

Nem kommentelhető bejegyzés.