Újhagymás ananászsaláta

Újhagymás ananászsaláta

Hozzávalók
1 daraboltananász-konzerv (kb. 40 dkg)
1 csomó újhagyma
2 dl tejföl
1 teáskanál citromlé
1 kávéskanál mustár

őrölt fehér bors
őrölt gyömbér
a tálaláshoz:
sangó retekcsíra

Az ananászt leszűrjük úgy, hogy a levét felfogjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, keveset a zöld szárrészből is felhasználunk. A tejfölt elkeverjük a citromlével és a mustárral, ízesítjük sóval, fehér borssal és gyömbérrel. Beleforgatjuk az ananászt és a hagymát, kevés ananászlével hígítjuk. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Magában vagy köretként, sangó retekcsírával tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

A Biohálóról további infóért katt ide.

Nem kommentelhető bejegyzés.