Vaníliakrém tejszínhabbal

Vaníliakrém tejszínhabbal

Hozzávalók
a vaníliakrémhez:
2 tojássárgája
1 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
4 dl tejszín
2 dl víz
3/4 vaníliarúd kikapart magjai
4 dkg étkezési keményítő
a tejszínhabhoz:
1 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
2 dl jéghidegre hűtött tejszín
1/4 vaníliarúd kikapart magjai

A krémhez a tojássárgáját a vaníliával és az édesítőszerrel kihabosítjuk. A tejszínt csípősre melegítjük, majd belevegyítjük a tojássárgáját és a vízzel csomómentesre kevert keményítőt. Közepes lángon, folytonos kevergetés közben sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük és poharakba töltjük. A tejszínt az édesítőszerrel és a vaníliával kemény habbá verjük, a vaníliakrémre adagoljuk. Jól lehűtve tálaljuk. Friss alapanyagokból készítve hűtőben kb. 5 napig áll el.

Tipp: az egész desszert összesen 28 g, 5 pohárba osztva adagonként 5,6 g szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.