Vaníliakrémes mézes keksz

Vaníliakrémes mézes keksz

Hozzávalók kb. 15 db-hoz
12,5 dkg méz
2,5 dkg vaj
25 dkg liszt
7 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
1 csipet só
1 csipet mézes sütemény fűszerkeverék
a krémhez:
1/2 csomag vaníliaízű pudingpor
1 teáskanál cukor
1 csipet mézes sütemény fűszerkeverék
1,5 dl tej
1 dkg vaj
1 dl habtejszín
1/2 csomag habfixáló (5 g)
a tetejére:
porcukor

A mézet a vajjal addig melegítjük, amíg a vaj fel nem olvad. Hűlni hagyjuk.
A lisztet és a porcukrot gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a fűszerkeveréket. A vajas mézzel, a tojássárgájával és a tejföllel egynemű tésztává gyúrjuk, folpackba csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük pihenni. Lisztezett felületen 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, a formázóval kekszeket szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a pudingporból a cukorral, a fűszerkeverékkel és a tejjel a szokott módon pudingot főzünk. A tűzről levéve beledolgozzuk a vajat, és többször megkeverve hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínből a habfixálóval kemény habot verünk, a pudinghoz forgatjuk. Csillagcsöves habzsákba szedjük, és a kekszek közé töltjük. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a tészta megpuhuljon a krémtől. Tálalás előtt a kekszek tetejét leheletfinoman porcukorral hintjük meg.

http://hankka.blogspot.com

http://cookori.com/Delicia-keksz-pecset-husvet-6db-os

Nem kommentelhető bejegyzés.