Vaníliakrémes szelet

Csokoládés habkeksz

Vaníliakrémes szelet

Hozzávalók kb. 26×38 cm-es, magas falú tepsihez
a tésztához:
2 evőkanál tej
1 dkg szalalkáli
35 dkg liszt
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 tojás
kb. 2 evőkanál tejföl
a tepsi kenéséhez:
zsír
liszt
a krémhez:
4 csomag vaníliaízű pudingpor (4×4 dkg)
25 dkg cukor
1,5 l tej
2 evőkanál vaníliás cukor
10 dkg vaj
a tetejére:
porcukor

A szalalkálit feloldjuk a tejben. A lisztet és a porcukrot gyúródeszkára szitáljuk, elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a tejet, egynemű tésztává gyúrjuk. 3 egyforma részre osztjuk, mindet cipóvá formáljuk, és folpakba csomagolva 2 órára hűtőbe tesszük. Pihentetés után egyenként a tepsi méretére nyújtjuk, és a tepsi zsírozott, lisztezett hátoldalán, 180 fokon kb. 8 perc alatt aranyszínűre sütjük.

A pudingporból a cukorral és a tejjel a szokott módon sűrű pudingot főzünk. A tűzről levéve elkeverjük benne a vaníliás cukrot és a vajat. Az egyik lapot a tepsibe tesszük, ráöntjük a forró krém felét. Ráhelyezzük a következő lapot, erre kerül a maradék krém, végül a harmadik lap. Miután szoba-hőmérsékletűre hűlt, 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap porcukorral meghintjük, és tetszőleges szeletekre vágva kínáljuk.

https://hankka.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.