Vaníliás-csokoládés sütemény

Vaníliás-csokoládés sütemény

Vaníliás-csokoládés sütemény recept

Hozzávalók 30×25 cm-es sütőtálhoz
a sötét tésztához:
5 tojás
18 dkg barnarizs-liszt
4,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1/2 csomag sütőpor (6 g)
1,25 dl olaj
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1,25 dl víz
5 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
a világos tésztához:
50 dkg (light) mascarpone
1 csomag cukormentes vaníliás pudingpor (4 dkg)
2,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

A vizet, az olajat és a csokoládét összeolvasztjuk – ne melegítsük túl, nehogy a csokoládé megégjen! A tojást az édesítőszerrel magas fokozaton 8 percig verjük, majd tovább habosítjuk, közben lassan hozzácsorgatjuk a csokoládés elegyet. Beleszitáljuk a sütőporral és kakaóval elvegyített barnarizs-lisztet, csomómentesre dolgozzuk, és a sütőpapírral bélelt sütőtálba öntjük.
A mascarponét habosra keverjük az édesítőszerrel, beleforgatjuk a pudingport. Habzsákba szedjük, és a kakaós masszába hosszában és keresztben csíkokat húzunk belőle. 180 fokra melegített sütőben kb. 35 percig sütjük. (Tűpróba!)

Tipp: az egész sütemény 180 g szénhidrátot tartalmaz.

szepsegtar.blogspot.com

Szepy további receptjeiért katt IDE.

A Russell Hobbs Retro piros kézi mixerről további infóért katt IDE.

 

 

Könyvjelzőkhöz(7)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.