Vattacukorfagylalt cukormentesen

Vattacukorfagylalt cukormentesen

Hozzávalók

2 dl cukormentes sűrített tej

1 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

pár csepp vattacukor-aroma

kék ételfesték

2 dl cukormentes habtejszín

1 csomag zselatin fix (2 dkg)

a tálaláshoz:

ehető csillámpor (elhagyható)

 

Az édesítőszert, az aromát és az ételfestéket a sűrített tejbe keverjük. A tejszínt félig felverjük, hozzáadjuk a sűrített tejet, 2 percig tovább habosítjuk. Beleszórjuk a zselatint, és további 3-5 percig magas fokozaton verjük. Jéghidegre hűtjük.

A fagylaltgépet bekapcsoljuk, és a masszát a már járó, kavaró gépbe öntjük. Addig kavartatjuk vele, amíg krémes nem lesz. Fagylaltos kanállal gombócoljuk, ehető csillámporral megszórva tálaljuk. 

Tipp: Vattacukor-aroma helyett használhatjuk kókusz- és puncsaroma keverékét is. A fagylaltgép tartályát minden használat előtt legalább 8 órára tegyük mélyhűtőbe, majd a krémet mindig a már járó, kavaró gépbe öntsük, különben a műanyag keverőlapát a tartály falára ráfagyott krémtől eltörhet. Ha a gép már megfelelő állagú krémet kevert a fagylaltalapból, kapcsoljuk ki, a kész fagylaltot szedjük tálba, és légmentesen lezárva tegyük hűtőbe. 1 óra múlva vegyük ki, tálcára készítsünk belőle fagylaltgömböket. Fedjük le fóliával, tegyük mélyhűtőbe, majd pár óra múlva a jéggé fagyott gömböket szedjük nagyobb dobozba. Így tárolva bármikor tudunk belőle szedni, nem kell megvárni, amíg kanalazhatóvá olvad.

https://szepsegtar.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.