Vegán „sajtos” kréker

Vegán „sajtos” kréker

Hozzávalók kb. 100 db-hoz

a tésztához:

10 dkg gluténmentes zabpehelyliszt

1 dkg sörélesztőpehely

1 csapott teáskanál só

1/2 teáskanál őrölt pirospaprika

1/2 teáskanál fokhagymapor

5 dkg tahini

5 evőkanál jéghideg víz

a tetejére:

5 g egész mák

5 g szezámmag

 A sütőt légkeveréses módban előmelegítjük 175 fokra. Aprító- vagy turmixgépbe tesszük a lisztet, a sörélesztőpelyhet, a sót, a pirospaprikát és a fokhagymaport. Néhány pulzálással összekeverjük. Hozzáadjuk a tahinit és evőkanalanként adagolva a vizet, minden evőkanál után alaposan összemixelve a géppel a masszát. Nem biztos, hogy az összes víz kell, ha összeállt a tészta, akkor már jó. Sütőpapíron pár mozdulattal átgyúrjuk, hogy ne legyenek leeső darabok, majd 2-3 mm vékony téglalappá nyújtjuk. Megszórjuk a mákkal, a szezámmaggal, és a sodrófát óvatosan átgörgetjük rajta, hogy a magok a tésztába nyomódjanak. Éles késsel vagy pizzavágóval tetszőleges méretű, kicsi négyzetekre vágjuk. Sütőpapírostól óvatosan tepsire csúsztatjuk, és 18-20 perc alatt készre sütjük. Teljesen kihűlve kínáljuk.

https://www.sugarfreedots.hu

Könyvjelzőkhöz(3)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.