Vegán sűrített tej és csokoládészósz

Vegán sűrített tej és csokoládészósz

Hozzávalók
a sűrített tejhez:
4 dl Cocomas kókusztejszín
3 evőkanál Meru kókuszvirágcukor
1 csipet só
a csokoládészószhoz:
1/2 adag kókuszos sűrített tej (kb. 20 dkg)
10 dkg étcsokoládé
10 dkg Meru kókuszvirágcukor
1 csipet só
1 evőkanál Barco kókuszzsír
1 evőkanál vaníliakivonat
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor (elhagyható)

A sűrített tejhez a hozzávalókat vastag aljú edénybe mérjük. Felforraljuk, majd takaréklángon kb. 30 percig főzzük, közben többször megkeverjük. Akkor jó, amikor tejeskávé színű lesz, és kissé besűrűsödik. Tiszta üvegbe töltjük, és hűtőben tárolva kb. 1 hétig használhatjuk.
A csokoládészószhoz gőz fölött összeolvasztjuk a sűrített tejet a többi hozzávalóval. Ha túl folyékonynak találjuk, a kakaóporral sűríthetjük. Tisztára mosott üvegbe öntjük, és hűtőben tároljuk. Fagylalthoz, süteményhez, palacsintához használhatjuk, és tovább ízesíthetjük például tonkababbal, fahéjjal.

http://szepsegtar.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.