Véreshurka-rizottó

Véreshurka-rizottó

Véreshurka-rizottó

Hozzávalók 4 személyre
20 dkg arborio rizs
1 vöröshagyma
1 szál véres hurka
1/2 dl vörösbor
5 dl zöldségalaplé
1–2 evőkanál vaj
1 teáskanál füstsó
olívaolaj
a tálaláshoz:
parmezán sajt

A hurka töltelékét kinyomkodjuk a bélből, felaprítjuk. Serpenyőben felhevített olívaolajon megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a serpenyőbe dobjuk, pirítani kezdjük. Amint kezd színt kapni, hozzáadjuk a rizst, és együtt sütjük 1-2 percig. Felöntjük a vörösborral, és nagy lángon főzzük tovább. Hagyjuk, hogy 1-2 perc alatt elillanjon az alkoholtartalma, majd a főzést kis lángon folytatva hozzáadunk 1 merőkanál zöldségalaplevet. Megkeverjük, és megvárjuk, amíg a rizs az összes folyadékot felszívja. Ekkor megismételjük a műveletet. A második felöntést követően a rizst megszórjuk a füstsóval. A felöntést addig folytatjuk, amíg a rizs meg nem puhul. Az utolsó előtti felöntéssel együtt hozzáadjuk a félretett hurkát, végül belekeverjük a vajat. Ha szükséges, utánsózzuk.
A kész rizottót 5 percig fedő alatt pihentetjük, majd tányérokba adagolva, reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

https://varosikonyha.blog.hu

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.