Vienetta cukor- és gluténmentesen

Vienetta cukor- és gluténmentesen

Vienetta cukor- és gluténmenesen

Hozzávalók

5 dl mascarpone

4 dl jéghideg habtejszín

1 vaníliarúd

2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

5 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)

1 dkg vaj

a díszítéshez:

1 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)

A csokoládét és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk, késpenge vastagságban sütőpapírra kenjük, félretesszük. A tejszínt az édesítőszer felével és a vaníliarúd kikapart magjaival kemény habbá verjük. A mascarponét a mara- dék édesítőszerrel kihabosítjuk. A tejszínt kisebb adagok- ban, óvatos mozdulatokkal a mascarponéhez for- gatjuk. Ha szükséges, tovább édesíthetjük. A krémből kb. 8 evőkanálnyit csillagcsöves habzsákba szedünk, és tálalásig hűtőbe tesszük.

A csokoládét 4-5 cm széles csíkokra vágjuk. Az alagút- formába helyezzük a szőtt mintás textúralapot, majd a krémet és a csokoládét a formába rétegezzük – nem baj, ha a csokoládé eltörik, kisebb darabokban is jól mu- tat a parféban. Az utolsó réteg krém legyen, amit szépen elsimítunk. A desszertet folpakkal lefedjük, és pár órára mélyhűtőbe tesszük.

Tálaláskor a félretett krémmel és reszelt csokoládéval díszítjük.

Tipp: az egész desszertben 25 g szénhidrát van, 12 szeletre vágva szeletenként 2,1 g szénhidrátot tartal- maz.

https://szepsegtar.blogspot.com

Az alagútformát és a szőtt mintás textúralapot a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

Bookmark(8)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.