Virágfánk

Virágfánk

Virágfánk

Hozzávalók
4 tojás
15 dkg liszt
1 csipet só
tej
a sütéshez:
olaj
a forgatáshoz:
fahéjas porcukor

A hozzávalókból palacsintatészta sűrűségű tésztát keverünk és 15 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
Minél mélyebb, de kisebb edényben bő olajat melegítünk és a sütőpálcát belemártjuk és pár percig benne hagyjuk, hogy átforrosodjon, ezután belemártjuk a tésztába úgy, hogy kb. 2 cm magasságban vékonyan bevonja a formát, majd azonnal a forró olajba merítjük, ügyelve, hogy ne érjen le az edény aljára. Néhány másodperc után a tésztát már villával meglazítva le tudjuk fejteni a formáról. Addig sütjük, amíg szép aranysárga lesz. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön, majd fahéjas porcukorba forgatjuk és tálaljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

A virágfánk sütő forma a Cookori Webáruházban megrendelhető.

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.