Virágfánk

Virágfánk

Hozzávalók
15 dkg Hadarik Rita 10 perces fánk lisztkeverék
3 tojás
1 dl tej
1 evőkanál porcukor
1 csipet só
1 evőkanál rum
a sütéshez:
1/2 l olaj
a tálaláshoz:
fahéjas porcukor
házi feketecseresznye-lekvár

Virágfánk

A fánk hozzávalóit alaposan kikeverjük, 10 percig állni hagyjuk. Az olajat a virágfánksütő formával együtt felmelegítjük. A formát a felső pereméig a tésztába mártjuk, majd a forró olajba helyezzük, ahol a tészta leválik a formáról. A fánkok mindkét oldalát rövid idő alatt pirosra sütjük, papírtörlőre szedve lecsepegtetjük. Fahéjas porcukorral meghintve, cseresznyelekvárral tálaljuk.

http://dobosbea.blogspot.com

Webshop

Nem kommentelhető bejegyzés.