Vodkás-paradicsomos sült gnocchi

Vodkás-paradicsomos sült gnocchi

Vodkás-paradicsomos sült gnocchi

Hozzávalók
40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
morzsolt bazsalikom
morzsolt oregánó
olívaolaj
1/2 dl vodka
1/2 dl víz
50 dkg gnocchi
12,5 dkg mini mozzarella
a tetejére:
reszelt parmezán

Kevés olívaolajon megfonnyasztjuk a megpucolt, felszeletelt vöröshagymát, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, sózzuk. Beleöntjük a paradicsomot, fűszerezzük. A vodkát és a vizet is hozzáadva néhány perc alatt összefőzzük, majd krémesre turmixoljuk. Belekeverjük a gnocchit – nem kell előfőzni –, és az egészet olajjal kikent sütőedénybe öntjük. A tetejére tépkedjük a mozzarellát, és 180 fokos sütőben, lefedve addig sütjük, amíg a gnocchi meg nem puhul (kb. 1 óra). Parmezánt reszelünk a tetejére, és grill sütésmódon, 220 fokon készre pirítjuk.

https://mimiesmamaminikonyhaja.blogspot.com

Bookmark(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.