Vörösboros szilvafagylalt cukor- és gluténmentesen

Vörösboros szilvafagylalt cukor- és gluténmentesen

Vörösboros szilvafagylalt cukor- és gluténmentesen recept

Hozzávalók
50 dkg szilva
2 dl száraz vörösbor
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 evőkanál őrölt fahéj
1 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
továbbá:
2 dl tejszín
25 dkg mascarpone

A megmosott szilvát kimagozzuk, tűzálló tálba tesszük. A vörösborhoz keverjük az édesítőszert, a fűszereket, a gyümölcsre öntjük, és 180 fokon 1-2 órát sütjük. Leturmixoljuk, átpasszírozzuk, hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a mascarponével és a kemény habbá vert tejszínnel.
A fagylaltgépet bekapcsoljuk, a masszát a már járó, kavaró gépbe öntjük, és addig kavartatjuk, amíg krémes állagú nem lesz. A gépet leállítjuk, majd a fagylaltot fagylaltadagoló kanállal gombócolva tálaljuk.

Tipp: A fagylaltgép tartályát minden használat előtt legalább 8 órára tegyük mélyhűtőbe, majd a krémet mindig a már járó, kavaró gépbe öntsük, különben a műanyag keverőlapát a tartály falára ráfagyott krémtől eltörhet. Ha a gép már megfelelő állagú krémet kevert a fagylaltalapból, kapcsoljuk ki, a kész fagylaltot szedjük tálba, és légmentesen lezárva tegyük hűtőbe. 1 óra múlva vegyük ki, tálcára készítsünk belőle fagylaltgömböket. Fedjük le fóliával, tegyük mélyhűtőbe, majd pár óra múlva a jéggé fagyott gömböket szedjük nagyobb dobozba. Így tárolva bármikor tudunk belőle szedni, nem kell megvárni, amíg kanalazhatóvá olvad.

szepsegtar.blogspot.com

Szepy további receptjeiért katt IDE.

Bookmark(3)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.