Yorkshire puding avokádókrémmel

Yorkshire puding avokádókrémmel

Hozzávalók 4 db 9 cm-es formához

2 dl tej

2 tojás

8 dkg liszt

2 virsli

1 avokádó

1 lime

2 evőkanál majonéz

frissen őrölt fekete bors

a formákhoz:

vaj

a tálaláshoz:

1 marék céklacsíra 

A tejet tálba mérjük, beleütjük a tojást, kézi habverővel elvegyítjük. A lisztet 1 csipet sóval összeforgatjuk, majd fokozatosan adagolva a nedves hozzávalókba keverjük. A tésztát 30 percet pihentetjük.

Közben a formákat kivajazzuk, a tésztát elosztjuk bennük. A virsliket 8 részre vágjuk, kettesével a formákba rakosgatjuk. A pudingokat 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

Az avokádót félbevágjuk, a magját eltávolítjuk, a húsát tálba kaparjuk. Villával összenyomjuk, hozzáadjuk a lime kifacsart levét, a majonézt, sóval és borssal fűszerezzük, összekeverjük.

A krémet a kész yorkshire pudingokra halmozzuk, a tetejüket megszórjuk céklacsírával.

https://varosikonyha.blog.hu

A Biohálóról további infóért katt ide.

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.