Zabdarás pohárkrém

Zabdarás pohárkrém

Hozzávalók 4 személyre
a fehér réteghez:
35 dkg mandula- vagy házi kókusztej
5 dkg Szafi Free gluténmentes zabdara
1 csapott evőkanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
1 csipet só
a barna réteghez:
35 dkg mandula- vagy házi kókusztej
5 dkg Szafi Free gluténmentes zabdara
1 kissé púpozott evőkanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
1 evőkanál Szafi Reform kakaópor
1 kis kocka magas kakaótartalmú étcsokoládé (elhagyható)
1 csipet só
továbbá:
Szafi lekvár (ízlés szerint)
gyümölcs (fagyasztott is lehet)
citromfűlevél

Kis lábosban elvegyítjük a zabdarát, a sót, az édesítőt, majd a tejet lassan adagolva ráöntjük, és közepes lángon, előbb időnként, majd sűrűbben kevergetve besűrítjük. Hűlni hagyjuk.
Másik edényben – annyi különbséggel, hogy a kakaót és a csokoládét is az elegyhez adjuk – megfőzzük a barna krémet. Szintén kihűtjük.
Poharakba rétegezzük a kétfajta zabdarát úgy, hogy közéjük 1–2 evőkanál lekvárt teszünk. Tálalás előtt a tetejüket citromfűlevéllel, gyümölccsel díszíthetjük.

https://katakonyha.blogspot.com

A Szafi Reform termékekről további információért katt IDE.

A cikk címkéi:
· · ·
A cikk kategóriái:
gluténmentes · katakonyha · pohárdesszert · szafi

Nem kommentelhető bejegyzés.