Zabpehelyfánk

Zabpehelyfánk

Hozzávalók kb. 12 db-hoz
2 dl Del Coco kókusztejszín
10 dkg apró szemű zabpehely
1 tojás
1 evőkanál Meru kókuszvirágcukor
a sütéshez:
Barco kókuszolaj
a tálaláshoz:
tetszőleges lekvár vagy mártás

A kókusztejszínt forróra melegítjük, a tűzről levéve elkeverjük benne a zabpelyhet, és hűlni hagyjuk.
A tojást és a kókuszvirágcukrot kézi mixerrel kihabosítjuk, továbbra is a mixert használva összedolgozzuk a zabpehellyel.
2 evőkanál segítségével fánkokat formázunk a masszából, és bő, forró kókuszolajban mindet aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni a felesleges zsiradékot.
Tetszőleges lekvárral, mártással tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

A Kókusz Világ termékeiről egyéb infóért katt IDE.

A cikk címkéi:
· ·

Nem kommentelhető bejegyzés.