Zabpelyhes-sárgarépás fasírt

Zabpelyhes-sárgarépás fasírt

Hozzávalók 8 db-hoz
50 dkg darált sertéslapocka
1 kisebb sárgarépa reszelve
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
néhány szál friss petrezselyemzöld
1 tojás
5 dkg zabpehely
1/3 kávéskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt pirospaprika őrölt bors
só
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz:
zöldsaláta

A zabpelyhet vízzel leöntjük, kb. 20 percre félretesszük. A húst a sárgarépával, az aprított vörös- és fokhagymával, petrezselyemmel, valamint a többi fűszerrel és a tojással együtt tálba rakjuk. A zabpelyhet jól kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk. Az egészet alaposan összegyúrjuk. A masszából golyókat formázunk, mindet lelapítjuk, majd kb. 1 cm magas olajban, közepes lángon mindkét oldalukon megsütjük. Salátaágyon tálaljuk.

https://katakonyha.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(5)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.