Zebrakocka cukormentesen

Zebrakocka cukormentesen

Hozzávalók 18×25 cm-es tálhoz
a tésztához:
40 dkg darált Gullon Digestiv Diabetikus keksz
4 evőkanál Éden prémium bio kakaópor
3 evőkanál cukormentes baracklekvár
1 evőkanál rum
4 dkg vaj
1 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
kb. 2 dl tejszín
kb. 1 dl víz
a nyújtáshoz:
kevés kókuszreszelék
a krémhez:
1,5 dl tejszín
1,5 dl víz
3 evőkanál Éden prémium barnarizs-liszt
1 teáskanál vaníliakivonat
1 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
5 dkg vaj
15 dkg kókuszreszelék
a tetejére:
10 dkg Cavalier csokoládé pasztilla – étcsokoládés
1 kávéskanál olaj

A krémhez a barnarizs-lisztet simára keverjük a tejszín-víz elegyével. Hozzáadjuk a kókuszreszelék felét, és folyamatos keveréssel sűrűre főzzük. Még melegen hozzádolgozzuk a vaníliát és az édesítőszert. Kihűtjük, és kézi habverővel belekeverjük a vajat és a maradék kókuszreszeléket.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk – annyi vizet és tejszínt adagolunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. 3 részre osztjuk, és kókuszreszelékkel megszórt deszkán a tál méretének megfelelő lapokat nyújtunk belőle. Az elsőt a formába helyezzük, rákenjük a krém felét, rátesszük a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedjük. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, rákenjük a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd tetszőleges szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp: az egész sütemény 317 g lassú szénhidrátot tartalmaz.

A Cukormentes webshopról további információért katt IDE.

https://szepsegtar.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.