Zöldséges-fűszeres bableves

Eperkrémleves

Zöldséges-fűszeres bableves

Hozzávalók 4 személyre
1 evőkanál Barco kókuszolaj
1 doboz fehérbab-konzerv (40 dkg)
1 nagyobb sárgarépa (kb. 25 dkg)
1 petrezselyemgyökér (kb. 15 dkg)
1 közepes vöröshagyma
6 dl húsalaplé
1 dl Cocomas kókusztejszín
1,5 cm friss gyömbér
1 púpozott teáskanál garam masala
1 teáskanál őrölt koriander
1 madárszem csili
só
őrölt bors
a tálaláshoz:
finomra vágott petrezselyem- vagy korianderzöld

A babot leszűrjük, alaposan leöblítjük, lecsöpögtetjük. A zöldségeket megtisztítjuk. A kókuszolajon a durvára darabolt hagymát néhány percig dinszteljük. Hozzáadjuk az aprított répát meg petrezselyemgyökeret, és keverget- ve pirítjuk. Ráreszeljük a gyömbért, megszórjuk sóval, borssal, garam masalával és korianderrel, valamint finomra vágott csilivel. Beleöntünk 2 dl alaplevet, és lefedve addig pároljuk, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Kiveszünk néhány répadarabot, majd a lábos tartalmát botmixerrel pürésítjük. Hozzátesszük a félretett répát, a babot, a kókusztejszínt, a maradék alaplét. A levest felforraljuk, ha szükséges, utánafűszerezzük, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

https://katakonyha.blogspot.com

A Kókusz Világ termékeiről egyéb infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

A cikk kategóriái:
160g · gluténmentes · IR · katakonyha · kókuszvilág · Leves

Nem kommentelhető bejegyzés.