Zöldbors-mártásos lazacsteak

Zöldbors-mártásos lazacsteak

Zöldbors-mártásos lazacsteak

Hozzávalók 4 személyre
a zöldbors-mártáshoz:
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
2,5 dl zöldségleves
1 dl kókusztej
1 evőkanál őrölt zöld bors

a lazacsteakhez:
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál lazacsteak fűszerkeverék
4 szelet lazacfilé
a körethez:
1 kis kelkáposzta
1 evőkanál olaj

őrölt bors
50 dkg krumpli
2 evőkanál vaj
1 dl kókusztej

A steakhez a halszeleteket megkenjük az olajjal kikevert fűszerkeverékkel, majd hűtőben hagyjuk állni pár órát.
A krumplit sós vízben megfőzzük, összetörjük a vajjal és a kókusztejjel.
A kelkáposztát csíkokra vágjuk, az olajon hirtelen megpirítjuk, borsozzuk.
A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, megpirítjuk benne a lisztet és a zöld borsot, majd sózzuk, és folyamatosan kevergetve, apránként hozzáadjuk a zöldséglevest és a kókusztejet. 10 percig főzzük, ha túl sűrű, akkor adunk hozzá még egy kis levest.
A halat kevés olajon grillezzük, majd a krumplipürével, a pirított kelkáposztával és a mártással kínáljuk.

http://www.mandykertje.hu

Bookmark(0)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · ·
A cikk kategóriái:
Főételek, köretek · hal · Mandy kertje · tojásmentes

Nem kommentelhető bejegyzés.