Zöldfűszeres bagett

Zöldfűszeres bagett

Hozzávalók 2 db-hoz
16 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
16 dkg liszt
1/2 dkg szárított élesztő
1 teáskanál só
3 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál apróra vágott snidling
1/2 teáskanál morzsolt rozmaring
1/2 teáskanál morzsolt oregánó
1/2 teáskanál morzsolt bazsalikom
2,5 dl víz

A kétféle lisztet tálba szitáljuk, belevegyítjük az élesztőt, a sót és a zöldfűszereket. Az olívaolaj és a víz hozzáadásával rugalmas, lágy tésztává dagasztjuk, és meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 2 részre osztjuk, lisztezett felületen átgyúrjuk, mindkettőből bagettet formázunk, majd az enyhén lisztezett sütőformába helyezzük. Letakarva 30 percet pihentetjük. Éles késsel bevagdossuk a tetejüket, kevés vízzel lespricceljük, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A bagetteket a formában hagyjuk kihűlni.

http://www.desszertszoba.hu

A bagettsütő formát a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

A cikk címkéi:
· · ·

Nem kommentelhető bejegyzés.