Zöldfűszeres csirkemell

Zöldfűszeres csirkemell

Hozzávalók

kb. 50 dkg csirkemellfilé

frissen őrölt fekete bors

2 evőkanál mustár

2–3 evőkanál Barco kókuszolaj

1 kávéskanál aprított petrezselyemzöld

1 kávéskanál morzsolt rozmaring

1 kávéskanál morzsolt kakukkfű

1 kávéskanál morzsolt majoránna

1 kávéskanál morzsolt bazsalikom

1 kávéskanál morzsolt tárkony

1 kávéskanál morzsolt zsálya

1 vöröshagyma

1–2 evőkanál Meru extraszűz kókuszliszt

4 dl Cocomas kókusztejszín

a tálaláshoz:

főtt gluténmentes tészta

A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a mustárral. Lefedve 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a felhevített kókuszolajon átpirítjuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ízesítjük a zöldfűszerekkel, és lefedve, kis lángon puhára pároljuk. Belereszeljük a megpucolt vöröshagymát, behabarjuk a kókuszliszttel elvegyített kókusztejszínnel. Utánízesítjük sóval, borssal, és pár percig még rotyogtatjuk. Főtt tésztával tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

A Kókusz Világ termékeiről egyéb infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(4)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.