Zöldfűszeres lepény 

Zöldfűszeres lepény 

Hozzávalók kb. 9 db-hoz

26 dkg liszt

1 csomag sütőpor (12 g)

1 csapott kávéskanál só

1 kávéskanál morzsolt kakukkfű

2 kávéskanál aprított petrezselyemzöld

1 kávéskanál morzsolt bazsalikom

1 kávéskanál morzsolt majoránna

5 dkg vaj

2 dl tej

a sütéshez:

olaj

 

A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, a sóval és a zöldfűszerekkel. Elmorzsoljuk a vajjal, végül összedolgozzuk a tejjel – lágy, galuskatészta állagú masszát kell kapnunk. Kb. 10 cm átmérőjű serpenyőbe, pár csepp felhevített olajra 1 nagyobb evőkanálnyi tésztát adagolunk. Vizezett kanál hátoldalával szépen elsimítjuk, elegyengetjük, és mindkét oldalát pirosra sütjük. Így járunk el a többi tésztával is. A lepényt magában vagy köretként fogyasztjuk.

https://hankka.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.