Zöldfűszeres töltött csirkemell

Zöldfűszeres töltött csirkemell

Zöldfűszeres töltött csirkemell

Hozzávalók
40 dkg csirkemellfilé

20 dkg vékony szelet húsos, füstölt szalonna

1 kisebb vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

3 evőkanál zsemlemorzsa

1 csokor petrezselyemzöld

2–3 friss kakukkfűág

5–6 zsályalevél

1 marék reszelt parmezán

1 tojás

reszelt citromhéj

olívaolaj

frissen őrölt fekete bors

a tálaláshoz:

burgonyapüré

zöldsaláta

A töltelékhez finomra vágjuk a megpucolt vöröshagymát, és kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. Aprítógépbe tesszük a megtisztított fokhagymát, a felaprított fűszernövényeket, a zsemlemorzsát, a tojást, a parmezánt és a párolt vöröshagymát. Ízesítjük sóval, borssal, citromhéjjal, és sűrű masszává daráljuk.

A csirkemellet középen a 2/3-áig bevágjuk, és alaposan megtöltjük a keverékkel. Sózzuk, borsozzuk, a szalonnába tekerjük, és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Burgonyapürével és zöldsalátával tálaljuk.

http://foodlover.hu

Könyvjelzőkhöz(4)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· ·
A cikk kategóriái:
Főételek, köretek · foodlover · szárnyas

Nem kommentelhető bejegyzés.