Zöldséges csicseriborsó-krémleves

Zöldséges csicseriborsó-krémleves

Hozzávalók 3 személyre
24 dkg csicseriborsó-konzerv
2 nagyobb krumpli
1 nagy petrezselyemgyökér
1 kisebb karalábé
3–4 evőkanál olaj
4 dl zöldségleves-alaplé
1 nagy csipet só
1 csipet őrölt fekete bors
2 nagy gerezd fokhagyma
1 dl laktózmentes tej
a tálaláshoz:
pörkölt, fűszeres csicseriborsó

A megpucolt, felkockázott vöröshagymát a felforrósított olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket és az átmosott, lecsepegtetett csicseriborsót. Az alaplével felöntjük, a fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, és lefedve puhára főzzük. A botmixerrel pépesítjük, a tejjel hígítjuk, és pár percig kis lángon főzzük. Pörkölt, fűszeres csicseriborsóval kínáljuk.

https://aranytepsi.blogspot.com

A Russell Hobbs Desire botmixerről további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.