Zöldséges húsgombócleves 

Zöldséges húsgombócleves 

Hozzávalók

1 kisebb vöröshagyma finomra vágva

1 gerezd fokhagyma átpréselve

20 dkg barna csiperkegomba szeletelve

2 evőkanál olívaolaj

krétai fűszerkeverék

fleur de sel Camargue

frissen őrölt tarka bors

1/2 dl száraz sherry (elhagyható)

2 sárgarépa felkarikázva

20 dkg újburgonya felkockázva

1,5 l zöldségleves

3 evőkanál szójaszósz

friss petrezselyemzöld

2 teáskanál ételízesítő

a húsgombóchoz:

20 dkg darált pulyka- vagy csirkehús

fleur de sel Camargue

frissen őrölt tarka bors

frissen aprított petrezselyemzöld

1 újhagyma

1 gerezd fokhagyma

1 S-es tojás

zsemlemorzsa (elhagyható)

 

A húsgombóc hozzávalóit robotgéppel összedolgozzuk. Ha túl lágy lenne, kevés zsemlemorzsát adhatunk hozzá. Lefedve hűtőbe tesszük.

Nagyobb fazékban olívaolajat hevítünk, és a kétféle hagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a gombát, átpirítjuk, majd fűszerezzük, és ráöntjük a sherryt. Amint elpárolgott az alkohol, belekeverjük a sárgarépát, a krumplit, felöntjük a levessel, és lefedve, kis lángon a zöldségek puhulásáig főzzük.

Kisebb lábosban az ételízesítővel vizet forralunk. A húsgombócmasszából – teáskanálnyi mennyiségekből – 1,5-2 cm átmérőjű golyókat formázunk, és a lobogva forró vízben kb. 3 perc alatt előfőzzük. Amikor feljönnek a víz felszínére, leszűrjük.

Miután a zöldségek átpuhultak, a húsgolyókat a levesbe tesszük, szójaszósszal és petrezselyemmel ízesítjük, és készre főzzük. Azonnal tálaljuk.

Tipp: mivel a szójaszósz sós, érdemes kevesebb sót használni az ízesítéshez.

https://mimiesmamaminikonyhaja.blogspot.com

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· ·
A cikk kategóriái:
fűszerész · Leves · mimiésmamakonyhája

Nem kommentelhető bejegyzés.