Zöldséges-lazacos pie 

Zöldséges-lazacos pie 

Zöldséges-lazacos pie 

Hozzávalók

40 dkg friss vagy 20 dkg fagyasztott leveles spenót (nem püré!)

25 dkg lazacfilé

20 dkg zöldborsó

1 sárgarépa

1 vöröshagyma

2,5 dl főzőtejszín

1 nagy teáskanál mustár

frissen őrölt fekete bors

olívaolaj

vaj

a püréhez:

40 dkg burgonya

1 evőkanál vaj

 

A megtisztított hagymát és sárgarépát felkockázzuk, majd serpenyőben, kevés olívaolaj és vaj keverékén párolni kezdjük. Közben megfőzzük a megpucolt, kockákra vágott burgonyát, a vajjal és sóval pürét készítünk belőle.

Amint a hagyma összeesett, hozzáadjuk a zöldborsót, a spenótot és a felkockázott lazacot. Felöntjük a tejszínnel, sóval, borssal és a mustárral ízesítjük, majd néhány percig főzzük, hogy kissé sűrű, krémes állagot kapjunk. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot vízzel vagy tejjel. Végül a ragut közepes méretű sütőtálba öntjük, rákanalazzuk a burgonyapürét, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percig vagy addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem pirul.

http://foodlover.hu

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · ·
A cikk kategóriái:
Főételek, köretek · foodlover · hal · pite

Nem kommentelhető bejegyzés.