Zöldségleves vadrizzsel

Zöldségleves vadrizzsel

Zöldségleves vadrizzsel

Hozzávalók
2 dl vadrizs-keverék
4 gerezd fokhagyma
30 dkg gomba
2 sárgarépa
2 szárzeller
1 nagyobb krumpli
1 kisebb vöröshagyma
2 nagy marék csíkokra vágott kelkáposzta
1,5 l zöldségalaplé
1,5 teáskanál olasz fűszerkeverék
1 babérlevél

őrölt fekete bors
2 evőkanál vaj
3 dl tejföl
1 csapott evőkanál liszt

A megpucolt vöröshagymát apróra vágjuk, és a vajon üvegesre dinszteljük. Hozzátesszük a felaprított fokhagymát, és felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és zellert, a felszeletelt gombát és a felkockázott krumplit. Fűszerezzük, és 15 percet főzzük. Beletesszük a rizst, további 25 percet rotyogtatjuk. A tejföllel és a liszttel behabarjuk, a csíkokra vágott kelkáposztát is belekeverjük, végül 3 perc alatt készre főzzük. Azonnal tálaljuk.

http://szotyimuvek.blog.hu

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · · ·
A cikk kategóriái:
fűszerész · Leves · szotyiművek · vegetáriánus

Nem kommentelhető bejegyzés.