Zserbó cukormentesen

Zserbó cukormentesen recept
Hozzávalók
35 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
15 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
1 dl habtejszín vagy cukrozatlan kókusz- vagy mandulatej
1/2 dl víz
2,25 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
25 dkg vaj vagy puha kókuszzsír
2 tojássárgája
késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só
a töltelékhez:
40 dkg darált dió
1 dl rum
3,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
30-40 dkg cukormentes sárgabaracklekvár
a mázhoz:
1 evőkanálnyi vaj (kb. 2 dkg)
10 dkg cukormentes étcsokoládé
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
Elkészítés
Zserbó cukormentesen recept

A töltelékhez a diót, az édesítőszert és a rumot elkeverjük.
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk és két sütőpapír között mindegyikből egy-egy késpenge vastagságú lapot nyújtunk.
Az első lapot sütőpapírral bélelt formába terítjük, megkenjük lekvárral, majd megkenjük a töltelék egyharmadával. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, végül az egészet befedjük a negyedik lappal.
180 fokra melegített sütőbe toljuk, és kb.30 perc alatt megsütjük a süteményt.
Ha teljesen kihűlt, a tetejét bevonjuk a vízgőz fölött megolvasztott, kikevert máz hozzávalóival.

Tipp: 3 vagy 5 lapot sütve is elkészíthető. A tetejét megkenhetjük 10 dkg cukormentes étcsokoládéval összeolvasztott 2 dkg vajjal is. A tepsi mérete kb. 30×40 cm.

http://szepsegtar.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.